Du är här

Våra gästbloggare

Allergenius® gästbloggare delar med sig av sina erfarenheter och vardagsupplevelser som både allergiker och hundägare.

Att vara allergiker och samtidigt leva sida vid sida med pälsdjur kan innebära en del utmaningar i livet, men är samtidigt vardagen för många hundälskande allergiker. Våra gästbloggare berättar personligt om hur just deras liv ser ur med både hund och allergi. 

Diana Kotschack

Diana har haft hundar hela sitt liv och bloggar om hundrelaterade ämnen på www.dianakotschack.com. Hon jobbar som digital marknadsförare och bor med sin man, dotter och två Pomeranians i Bromma i Stockholm. Tillsammans med sin faster har hon även fött upp några Pomeraniankullar och driver Instagramkontot ZomilisKennel. I det här inlägget berättar hon om hur hon lärt sig leva med hund trots astma och allergi. Läs Dianas blogg här.

Evelina Hermansen

Evelina är i skrivande stund 27 år gammal. Bor i Gällivare med sin sambo Christoffer och deras tre border collies Nova, Lyra och Axa. Hon jobbar på en kombinerad leksaksbutik/djurbutik. Fritiden går för det mesta åt till hundarna – träning, tävling eller bara mys hemma. Hennes allergihistoria börjar i december 2007, när hon efter att ha varit snuvig väldigt länge och börjart misstänka allergi, fick sina provresultat. Läs Evelinas blogg här.

Kim Andersson

Kim Andersson är 26 år och matte till en Irländsk Röd Setter som heter Milla. Kim kan inte tänka sig ett liv utan hund och är engagerad i brukshundsklubben samt att de deltar vid utställningar. Då Kims sambo är allergisk mot hund har de varit tvugna att hitta lösningar som minskar symptomen och gör vardagen lättare. Hon kommer i bloggen ge bra tips på hur de handskas med att hålla allergennivåerna nere. Läs Kims blogg här.

Matilda Hübinette

Matilda blev allergisk mot pälsdjur som vuxen och hade under en längre period svårt att umgås med djur. I dag är hon matte till Rottweilern Stinsen och har hittat en rad olika sätt att undvika allergen och på så vis lindra sina allergiska symptom. Matilda ger i sin blogg handfasta tips på hur en allergiker kan tänka för att både ägare och hund ska må så bra som möjligt. Läs Matildas blogg här.

Isabell Eriksson

Isabell är matte till Chica och Diwa som båda tillhör rasen flatcoated retriever. Hon har ett stort intresse för djur och har haft så länge hon kan minnas. Trots att läkare avrådde henne redan som liten från att umgås med hundar har hon nu i vuxen ålder hittat strategier för att leva med sin pälsdjurallergi. Läs Isabells blogg här.

Maria Larsson

Maria är allergisk mot både katt och hund. I dag lever hon trots det med sina sex hundar. Genom att tvätta dem med Specialschampot kombinerat med en luftrenare i hemmet har hon kunnat minska sina allergiska besvär. Att leva utan sina husdjur är för henne otänkbart. Läs Marias blogg här.

Thilde Höök

Thilde bor i Simrishamn med sina två barn, sambo och tre hundar och arbetar sedan ett antal år tillbaka som hästbonde, hunduppfödare och äppelodlare. Thilde är allergisk mot pälsdjur och pollen. Även om hennes allergier påverkar hälsan negativt så skulle hon, enligt henne själv, må sämre av att inte få spendera sin vardag tillsammans med sina djur. I bloggen kan du läsa om hur Thilde har använt sig av Allergenius allergentester i sin uppfödning av blandrasen labradoodle. Läs Thildes blogg här.

Nadja Wänting

Nadjas pälsdjursallergi var som värst när hon var barn. Hon fick istället för ett husdjur nöja sig med att ha flickrummet tapetserat med bilder av alla möjliga djur. Nadja trodde aldrig då att hon skulle kunna ha hund. I dag är hon matte till storpudeln Asko och blandrasen Hugo. Nadja är utbildad lydnadsinstruktör och sitter i styrelsen för Brukshundsklubben. Läs Nadjas blogg här.

 

Vill du bli en av Allergenius gästbloggare och berätta om dina erfarenheter av att vara hundägare och allergiker? Maila oss på info@medi-tec.se och berätta kort om dig själv och vad du skulle vilja skriva om.