Uppfödare som allergentestat sina valpar hos oss

De flesta som låtit testa valpar hos oss är privatpersoner som själva tagit kontakt med en lämplig kennel. Men det finns en del kennlar och uppfödare som allergentestat sina valpar på eget initiativ. Här har vi listat några av dem.

För att förenkla sökandet för dig som letar efter en uppfödare som allergentestat valpar hos oss kommer vi löpande uppdatera denna lista över kennlar.

Eftersom det är många uppfödare som vi inte känner till och som har testat valpar hos oss via respektive kund är listan begränsad. Vi hoppas dock kunna komplettera den allteftersom vi får information om kennlar som är positiva till att allergentesta sina valpar. Listan uppdateras löpande.

 

Uppfödare som allergentestat kullar hos oss:

Flatcoated Retriever

http://itansljuva.se/

 

Dvärgschnauzer

https://www.kennel-newera.se/

 

Schapendoes

http://www.bonizashundskola.se/

 

Australian Copperdog

http://zoulmate.com/

 

Labradoodle

http://www.norrlandlabradoodles.com/

http://www.australian-labradoodle.se/

https://www.landalabradoodle.se/

http://www.vitavillanslabradoodle.com/

uppfödare som allergentestat sina valpkullar

Fördelar med att vara privatperson eller uppfödare som allergentestat valpar

Hundlängtan kan följa med en ända från barndomen - det kan både privatpersoner och dedikerade hunduppfödare underteckna! Som tur är utvecklar inte alla allergier och kan på så vis leva ut sina drömmar om att leva tillsammans med en eller flera hundar. Men för de som utvecklar pälsallergi kan det skapa stor sorg. Med hjälp av allergiprofiltester och allergentestning kan man som människa undersöka vilka av hundens sex olika allergener man är känslig mot och därefter testa hundvalpar eller vuxna hundar för att se vilken hund som är ens bästa match.

Genom att allergentesta redan hos uppfödaren går det att förebygga exempelvis omplaceringar. En omplacering är smärtsam för både ägare och hund - genom att göra tester i förhand skapar man de bästa förutsättningarna för både ägare och hund. Som uppfödare kan det även fungera som komplement i urvalsprocessen när man väljer sin valpkulls för-alltid-hem. 

Utöver allergentestning

Efter en testning av valp eller människa finns det ytterligare hjälpmedel för att leva tillsammans trots allergi. För att minska mängden allergen från hunden kan man använda vårt hundschampo och hundbalsam, våra produkter vårdar både hud och päls för att behålla en god fuktbalans och lyster med mindre allergenutsöndring.