Allergenius tester – Kundutlåtanden

Här kan du läsa kundutlåtanden och positiva upplevelser från hundälskare som lever tillsammans med hund trots allergi. Låt deras historier inspirera och ge inblick i hur ett liv med pälsallergi fungerar tillsammans med Allergenius allergiprodukter.

Vi uppdaterar med fler kundutlåtanden löpande - läs alla fina historier nedan! Läs mer längst ner om hur du kan dela med dig av dina kundutlåtanden och inspirera fler hundälskare.

Kundutlåtanden:

Margareta - Noa

Vår hund heter Nova. Hon är en cockerpootik som väger 8,5 kg och är 6 mån. Noa kommer från en mindre privat uppfödare i Märsta.

Det är bara jag själv som är pälsdjursallergisk i familjen med två vuxna.

Vi valde blandrasen cockerpoo pga att de inte fäller sin päls. Vi utgick då ifrån att allergirisken var mindre. Då hade vi även träffat hundar av den sorten och tyckt att det var trevliga hundar samt att de hade en lagom storlek.

Min testning visade att jag var allergisk mot Can f 1, 52% och Can f 6, 48%.  IgE koncentrationen var låg, nivå 1 på den 5 gradiga skalan. Valpen som vi testade hade Can f 1, 85 ng/ml och Can f 6, 5ng/ml, vilket inte är höga nivåer.

Vi var mycket osäkra om vi tordes fullfölja köpet av valpen. Bo Karlstedt på Medi-Tec/Allergenius kontaktades ett flertal gånger och var alltid lika vänlig och tillmötesgående. Bo förklarade resultaten som han tyckte var låga och att risken var relativt liten att det skulle bli problem att ha valpen.

I början var jag noga med att inte ha hunden nära ansiktet och inte på bara huden. Jag försökte bli ”valpbiten” så lite som möjligt.

Vi duschade henne en gång i veckan med Allergenius schampo och hon sover inte i sängen. Även en ny dammsugare som rekommenderas till astmatiker inhandlades.

Vid några tillfällen har det blivit för snuvigt, näsan rinner och jag nyser, då har jag tagit medicin (anthistamin). Jag är även allergisk mot kvalster och trycksvärta, så vad som orsakat reaktionen är svårt att säga. Troligen en kombination.

I dag duschar vi henne vid behov kanske en gång i månaden, jag gosar med henne nära ansiktet, och hon nafsar på mina fingrar utan problem. Känner inte av någon allergi mot hunden.

Vi är så glada och tacksamma att det gick att testa henne och mig för att se om ett liv tillsammans skulle fungera. Tack vare Allergenius har vi nu en hund som vi älskar och ett mycket rikare liv.

Caroline Gansved - Skiff (Ambroso Unique Zenit)

1. Vem eller vilka är allergiska? Dottern på 9 år reagerade kraftigt i samband med att vi hälsade på uppfödaren. Hon fick ytterligare en reaktion dagen efter när hon tog på sig jackan hon hade på sig hos uppfödaren. Efter detta även reagerat även mot andra hundar. Har tidigare främst reagerat på katter.

2. Ras och vikt på din hund? Perro de agua español, väger nu ca 7 kg. Kommer väga ca 20 kilo som vuxen.

3. Hur gjorde ni för att välja hund med hjälp av testerna? Vi gjorde ett test på dottern som visade att hon hade utslag på Can1. Jag läste på om hundrasen och vi ville känna oss trygga i att hunden som kommer till oss också kommer kunna stanna kvar. Det föddes 6 valpar i kullen, 4 hanar och 2 tikar. Vi var inriktade på att skaffa en hane så vi valde att testa samtliga hanar i kullen. Det gladde oss när vi fick testresultat att det visade sig att den valp vi hade siktet inställd på också visade sig ha de lägsta värdena. Valet blev då inte så svårt.

4. Vilken uppfödare kom den hund ni valde ifrån? Asombroso

5. Beskriv hur det går för er att ha hund trots pälsdjursallergi, och huruvida ni använder några andra hjälpmedel för att minska problemen med allergi (t.ex luftrenare, ej hund i sovrummet, medicin..) Innan vi hämtade hem valpen hade vi tanke på att han inte skulle få vara i sängen. Vi har köpt en luftrenare och ställt på dotterns rum och hade en plan om att även duscha valpen ofta för att hålla allergennivåerna låga. Dottern har haft reaktion vid ett tillfälle. Den gången satt hon och gnuggade hans favoritbitsak som var full med saliv i ansiktet (inte så konstigt med reaktion då). Annars har hon inte känt av honom. Hon sitter med honom dagligen och har honom i knäet och sitter med näsan i pälsen. Hon har ibland allergi på grund av andra saker (pollen mm). Om vi inte hade valt att utföra dessa tester hade vi troligtvis haft en liten känsla av oro över om hon verkligen tål honom och kanske funderat över om hon fått en reaktion så fort hon snorar så testet ger oss en stor trygghet.

Kristin Blidner - Max

1. Vem eller vilka är allergiska? Alexander Blidner (pappan i en familj om 4 personer).

2. Ras och vikt på din hund? Cockerpoo, 2,3kg (9 veckor).

3. Hur gjorde ni för att välja hund med hjälp av testerna? Vi researchade länge på vilka raser som har ett rykte om sig att vara "allergi-vänliga” och positiva upplevelser från allergiska personer med olika raser. Efter att testat med "allergi-vänlig” katt som visade sig inte fungera läste vi på mer och kom i kontakt med er hemsida. Vi utgick från två hundraser men började med Cockerpoo, i den kullen som blev aktuell hade vi chans att testa endast två hundar, men en av dem visade sig ha en väldigt bra profil gentemot min allergi (den andra hade väldigt höga värden av de allergener jag inte tål) så den valde vi.

4. Vilken uppfödare kom den hund ni valde ifrån? Cockerpoo heaven. Finns på Instagram under cockerpoo_heaven.

5. Beskriv hur det går för er att ha hund trots pälsdjursallergi, och huruvida ni använder några andra hjälpmedel för att minska problemen med allergi (t.ex luftrenare, ej hund i sovrummet, medicin..) Det har gått tre veckor och jag känner fortfarande inte av allergin. Vi dammsuger ofta, och har schamponerat hunden (Max) en gång under denna tiden. Vi har också tagit bort de flesta mattor. Han får heller inte komma in/sova i vårt sovrum. Valpen sover i sonens rum.

valp kundutlåtanden

Åsa Berling - Puck

1. Vem eller vilka är allergiska? I vår familj har vi en allergisk pappa.

2. Ras och vikt på din hund? Vi har köpt en blandras Toypudel/Lhasa Apso/Dvärgpudel/Pappilon . Hanhund på 4kg.

3. Hur gjorde ni för att välja hund med hjälp av testerna? Vi hade bestämt oss för en hanhund. Vi köpte hem ett antal testkit. Borstade några valpar hos privata uppfödare som kunde tänkas vänta på provresultaten.

4. Vilken uppfödare kom den hund ni valde ifrån? Vi köpte vår valp av en privatperson i Vingåker.

5. Beskriv hur det går för er att ha hund trots pälsdjursallergi, och huruvida ni använder några andra hjälpmedel för att minska problemen med allergi (t.ex luftrenare, ej hund i sovrummet, medicin..). Det går alldeles utmärkt att ha vår lilla Puck. Vi har dock bestämt att det är hundfritt i vårt sovrum. Vi tvättar med Allergenius hundschampo och balsam varje/varannan vecka. Vi håller Puck vältrimmad.

6. Övrig information som ni vill berätta? Vi valde att kastrera Puck vid ett års ålder för att om möjligt minska risken för allergener. Vår dotter har drömt om egen hund sedan hon var 5 år. När hon var 14 såg jag av en slump detta med” borstprov” Vi tänkte att vi måste ge det en chans. De två första hundarna vi borstade matchade inte alls. En uppfödare var heller inte villig att vänta in provsvaren. Men…… Skam den som ger sig.

Emma Laiti - Lennox

Kommentarer ifrån flera som använt Allergenius tester

”Först testade vi tikvalparna i en samojedkull - vi visste att risken var lägre med tjejer - men fick tacka nej eftersom de alla visade ganska högt värde på CanF1, eftersom vi fortfarande trodde att vi var pälsalllergiker. Sedan övervann jag snåltarmen och vi testade oss själva. Då visade det sig att vi tålde alla hundallergen utom CanF5. Så nu sitter jag här i soffan med vår 10-månaders samojedtik (hemarbete p.g.a. covid-19 smittan). Jag har alltså hela mitt hundlösa liv tålt tikar av alla raser! Vi är mycket lyckliga, jag har drömt om hund sedan jag var i 10-årsådern, min 18-åriga son från samma ålder. Och det är precis så härligt som vi tänkt oss - trots den milda vintern med allt vad det innebär av ständigt golvtorkande. Vi är mycket tacksamma att de här testen finns och har rekommenderat dem till hundlängtande vänner! Vi skulle inte ha chansat: Om vi varit allergiska mot CanF1, skulle vi ha fortsatt testa valpar tills vi hittade någon som låg väldigt lågt på det allergenet. För övrigt använder vi också ert schampoo, och duschar vår lilla tjej med en-två veckors mellanrum, även om vi oftast bara tvättar "underredet", eftersom hon har lång päls och är svår att få torr, trots bra hundfön. Men vi duschar henne hel och hållen om vi skall träffa pälsallergiker”.

 

”Vi testade vår dotter och hela valpkullen.  Fick en toppenmatchning!  Nu är vår hund en del av familjen sedan dess och han fyller snart 2 år. Vi använder schampo och balsam ifrån er för säkerhets skull.  Allt funkar jättebra och vi är så tacksamma, utan er hade vi aldrig vågat chansa”.

 

”Läste på massor hittade några forskningsrapporter som är gjorda på avlidna hundar.  Ville ha mer information relaterat till att det inte är rasrelaterat utan individen. Så jag blev rätt haj på de olika can och vad de betyder för min man som är allergiker och dock mött hundar han klarar av men aldrig förstått varför.

Det vi gjorde var att vänta på två kullar skulle födas och invänta testerna från de tikvalpar som kanske skulle kunna funka. Min man har en ökad allergi mot hanhundar. Endast 10% mot hund i sig 40 % mot allergen i pälsen. 20 % mot hanhundar.

Hade en underbar uppfödare som testade alla tikar i kullarna och I ena kullen fanns en tik med värden under 60 i päls. Så hon blev vår. Hon hade lite högre värden i saliven men vi badar regelbundet med er schampo så det fungerar!

Tänk att man efter ett halvt liv haft en omöjlig dröm så plötsligt går i uppfyllelse!”

 

”Min dotter fick allergisymptom kort efter att vi fått vår valp. Vi var oroliga att hon reagerade på hunden och valde att testa snabbt för att kunna omplacera hunden innan vi hunnit fästa oss för mycket vid henne. Det visade sig att hon inte var allergisk mot hunden utan det var "bara" pollenallergi”.

 

"Vill bara ännu en gång tacka dig och dina kollegor för det arbete ni utför. Ni gör skillnad! Jag har tack vare ert allergentest för hundar hittat en hund som vi idag lever med. Trodde inte att det skulle vara möjligt då vi är fler i familjen som har olika allergier. En dröm har gått i uppfyllelse! "


Flera kundutlåtanden

Har du eller någon du känner en positiv upplevelse av våra tester eller produkter? Vi tar gärna emot er berättelse och visar den här för att inspirera fler hundälskare att inte ge upp sin dröm om att leva med hund trots allergi. Skicka era kundutlåtanden till info@medi-tec.se.