Allergenius tester – Kundutlåtanden

Här kan du läsa kundutlåtanden och positiva upplevelser från hundälskare som lever tillsammans med hund trots allergi. Låt deras historier inspirera och ge inblick i hur ett liv med pälsallergi fungerar tillsammans med Allergenius allergiprodukter.

Vi uppdaterar med fler kundutlåtanden löpande - läs alla fina historier nedan! Läs mer längst ner om hur du kan dela med dig av dina kundutlåtanden och inspirera fler hundälskare.

Kundutlåtanden:

Kristin Blidner - Max

1. Vem eller vilka är allergiska? Alexander Blidner (pappan i en familj om 4 personer).

2. Ras och vikt på din hund? Cockerpoo, 2,3kg (9 veckor).

3. Hur gjorde ni för att välja hund med hjälp av testerna? Vi researchade länge på vilka raser som har ett rykte om sig att vara "allergi-vänliga” och positiva upplevelser från allergiska personer med olika raser. Efter att testat med "allergi-vänlig” katt som visade sig inte fungera läste vi på mer och kom i kontakt med er hemsida. Vi utgick från två hundraser men började med Cockerpoo, i den kullen som blev aktuell hade vi chans att testa endast två hundar, men en av dem visade sig ha en väldigt bra profil gentemot min allergi (den andra hade väldigt höga värden av de allergener jag inte tål) så den valde vi.

4. Vilken uppfödare kom den hund ni valde ifrån? Cockerpoo heaven. Finns på Instagram under cockerpoo_heaven.

5. Beskriv hur det går för er att ha hund trots pälsdjursallergi, och huruvida ni använder några andra hjälpmedel för att minska problemen med allergi (t.ex luftrenare, ej hund i sovrummet, medicin..) Det har gått tre veckor och jag känner fortfarande inte av allergin. Vi dammsuger ofta, och har schamponerat hunden (Max) en gång under denna tiden. Vi har också tagit bort de flesta mattor. Han får heller inte komma in/sova i vårt sovrum. Valpen sover i sonens rum.

valp kundutlåtanden

Åsa Berling - Puck

1. Vem eller vilka är allergiska? I vår familj har vi en allergisk pappa.

2. Ras och vikt på din hund? Vi har köpt en blandras Toypudel/Lhasa Apso/Dvärgpudel/Pappilon . Hanhund på 4kg.

3. Hur gjorde ni för att välja hund med hjälp av testerna? Vi hade bestämt oss för en hanhund. Vi köpte hem ett antal testkit. Borstade några valpar hos privata uppfödare som kunde tänkas vänta på provresultaten.

4. Vilken uppfödare kom den hund ni valde ifrån? Vi köpte vår valp av en privatperson i Vingåker.

5. Beskriv hur det går för er att ha hund trots pälsdjursallergi, och huruvida ni använder några andra hjälpmedel för att minska problemen med allergi (t.ex luftrenare, ej hund i sovrummet, medicin..). Det går alldeles utmärkt att ha vår lilla Puck. Vi har dock bestämt att det är hundfritt i vårt sovrum. Vi tvättar med Allergenius hundschampo och balsam varje/varannan vecka. Vi håller Puck vältrimmad.

6. Övrig information som ni vill berätta? Vi valde att kastrera Puck vid ett års ålder för att om möjligt minska risken för allergener. Vår dotter har drömt om egen hund sedan hon var 5 år. När hon var 14 såg jag av en slump detta med” borstprov” Vi tänkte att vi måste ge det en chans. De två första hundarna vi borstade matchade inte alls. En uppfödare var heller inte villig att vänta in provsvaren. Men…… Skam den som ger sig.

Emma Laiti - Lennox

Kommentarer ifrån flera som använt Allergenius tester

”Först testade vi tikvalparna i en samojedkull - vi visste att risken var lägre med tjejer - men fick tacka nej eftersom de alla visade ganska högt värde på CanF1, eftersom vi fortfarande trodde att vi var pälsalllergiker. Sedan övervann jag snåltarmen och vi testade oss själva. Då visade det sig att vi tålde alla hundallergen utom CanF5. Så nu sitter jag här i soffan med vår 10-månaders samojedtik (hemarbete p.g.a. covid-19 smittan). Jag har alltså hela mitt hundlösa liv tålt tikar av alla raser! Vi är mycket lyckliga, jag har drömt om hund sedan jag var i 10-årsådern, min 18-åriga son från samma ålder. Och det är precis så härligt som vi tänkt oss - trots den milda vintern med allt vad det innebär av ständigt golvtorkande. Vi är mycket tacksamma att de här testen finns och har rekommenderat dem till hundlängtande vänner! Vi skulle inte ha chansat: Om vi varit allergiska mot CanF1, skulle vi ha fortsatt testa valpar tills vi hittade någon som låg väldigt lågt på det allergenet. För övrigt använder vi också ert schampoo, och duschar vår lilla tjej med en-två veckors mellanrum, även om vi oftast bara tvättar "underredet", eftersom hon har lång päls och är svår att få torr, trots bra hundfön. Men vi duschar henne hel och hållen om vi skall träffa pälsallergiker”.

 

”Vi testade vår dotter och hela valpkullen.  Fick en toppenmatchning!  Nu är vår hund en del av familjen sedan dess och han fyller snart 2 år. Vi använder schampo och balsam ifrån er för säkerhets skull.  Allt funkar jättebra och vi är så tacksamma, utan er hade vi aldrig vågat chansa”.

 

”Läste på massor hittade några forskningsrapporter som är gjorda på avlidna hundar.  Ville ha mer information relaterat till att det inte är rasrelaterat utan individen. Så jag blev rätt haj på de olika can och vad de betyder för min man som är allergiker och dock mött hundar han klarar av men aldrig förstått varför.

Det vi gjorde var att vänta på två kullar skulle födas och invänta testerna från de tikvalpar som kanske skulle kunna funka. Min man har en ökad allergi mot hanhundar. Endast 10% mot hund i sig 40 % mot allergen i pälsen. 20 % mot hanhundar.

Hade en underbar uppfödare som testade alla tikar i kullarna och I ena kullen fanns en tik med värden under 60 i päls. Så hon blev vår. Hon hade lite högre värden i saliven men vi badar regelbundet med er schampo så det fungerar!

Tänk att man efter ett halvt liv haft en omöjlig dröm så plötsligt går i uppfyllelse!”

 

”Min dotter fick allergisymptom kort efter att vi fått vår valp. Vi var oroliga att hon reagerade på hunden och valde att testa snabbt för att kunna omplacera hunden innan vi hunnit fästa oss för mycket vid henne. Det visade sig att hon inte var allergisk mot hunden utan det var "bara" pollenallergi”.

 

"Vill bara ännu en gång tacka dig och dina kollegor för det arbete ni utför. Ni gör skillnad! Jag har tack vare ert allergentest för hundar hittat en hund som vi idag lever med. Trodde inte att det skulle vara möjligt då vi är fler i familjen som har olika allergier. En dröm har gått i uppfyllelse! "


Flera kundutlåtanden

Har du eller någon du känner en positiv upplevelse av våra tester eller produkter? Vi tar gärna emot er berättelse och visar den här för att inspirera fler hundälskare att inte ge upp sin dröm om att leva med hund trots allergi. Skicka era kundutlåtanden till info@medi-tec.se.