Allergenius Specialschampo – Kundutlåtanden katt

Annalie Minlin - Chinchilla/Perser

1. Vem eller vilka är allergiska? Jag har pälsdjursallergi och detta är helt otroligt, att jag nu är helt besvärsfri! Jag bor ensam så min Lilla Jigglypuff är mitt allt.

2. Ras och vikt på din katt? Jigglypuff är en chinchilla/perser på c:a 2 kg och 5,5 månad gammal.

3. Ungefär hur många tvättar räcker 1 flaska schampo till för er? Flaskan räcker länge, används 1 gång per vecka och då c:a till 15 schamponeringar minst!

4. Vilken effekt har schampot haft på de allergiska besvären? Jag nyser inte, det kliar inte I ögonen och min andning är perfekt! Det är helt underbart, äntligen och utan mediciner!

5. Hur har schampot påverkat kattens päls? Hennes päls blir mjukare än kashmir och hon ser så härligt fluffig och sååå frisk ut, färgerna syns ännu mer! Och hon gillar att bli schamponerad, helt lugn. Pälsen blir mkt lätt att borsta och mkt lät att sköta.

6. Övrig information som vi bör ta del av? Tack för att ni har kattschampot!!! Jag är så tacksam! 

Sonja Michalowski – Neva masquerade

Min sambo är allergisk mot katt. Vi har gjort avancerade tester på ett allergicentrum utomlands där det visade att han har måttlig allergi mot katt och får besvär genom astma och kliande ögon. Vi ville dock inte ge upp och började googla och söka oss runt efter en väg för att trots allt kunna ha katt. Vi hittade många på nätet som genom att hålla sitt hem städat trots allt kunde leva med katt. Vi skaffade därför Nova som är en sibirisk Neva masquerade – en ras som ska tålas bättre av allergiker. Och visst gick det betydligt bättre än med andra katter men astman höll ändå i sig.

Vi skaffade därför en luftrenare hemma och blev tipsade om att tvätta katten. Det är saliven som allergikerna reagerar på och eftersom katten tvättar sig ofta så sprids det väldigt fort. Vi åkte därför till affären och köpte Allergenius hundschampo som sades hjälpa hundägare med allergi. Vi har tvättat Nova en gång i veckan sedan dess och trots detta är pälsen otroligt mjuk och huden är aldrig torr! Min sambo har INGA besvär längre av varken astma eller kliande ögon och det är sällan vi tänker på att han egentligen är allergisk mot vår lilla Nova!

Jag brukar späda ut schampot i en annan flaska, och sedan spreja på Nova när hon står i badet. En flaska räcker ungefär i 3 månader för oss, så det är ekonomiskt och bra. En sak jag har tänkt på är att flaskan inte är ergonomisk och svår att trycka ur när man har blöta händer. Korken kunde ha varit annorlunda också. Vi behöver därför hälla över den i annan flaska. Sedan står det ingen information om att schampot faktiskt fungerar för katt också. 

Katarina Nauclér 

Jag har även badat mina två fullpälsade ragdollkatter med det och behöver inget balsam till dem. 
– Har du märkt en förbättring när du badat dina katter? Ja. Samt att de inte heller kräver balsam längre. De är också fina i huden. Andra schampon torkar gärna ut även med balsam. Jag är tacksam jag fick chansen att prova och som ni ser är Jakub rätt massivt pälsad.