Terapihundskolans Pod-avsnitt om pälsdjursallergi

Här kan du lyssna på Terapihunskolans intervju med oss om pälsdjursallergi. Själva intervjun börjar vid 4:30 min och varar i ca 50 min. Du hittar den här.

Terapihunskolans introduktion till Pod-avsnittet

I det här avsnittet gästas Sara och Helena av Bo Karlstedt och Hans Grönlund från Medi-Tec. Hans Grönlund är forskare som inriktat sig speciellt på forskning kring just pälsdjursallergi och grundade bolaget Medi-Tec där Bo Karlstedt är VD.

Tillsammans berättar dom i det här avsnittet om vad allergi är, tar upp myten om allergivänliga hundar, berättar hur man kan göra för att göra sin hund mindre allergen och mycket mer. De berättar också om det schampo och balsam som de tagit fram under namnet Allergenius, som minskar hundens allergener drastiskt. Hos Allergenius finns även test-kit att beställa för att se vilka allergener hos hund som man själv inte tål, samt vilka allergener en viss hundindivid bär på.

Sara och Helena hoppas att du får många frågor besvarade i och med detta avsnitt, och att lyssnaren blir inspirerad att minska mängden allergener från oss hundmänniskor med hopp om ett mer tillgängligt samhälle för både allergiker och hundar - sida vid sida.

För att komma till Podén klicka här.