Allergenius samarbete med Medisera

Allergenius och Medisera erbjuder produkter och tjänster som kompletterar varandra, och har därför ingått ett samarbete för att informera om dessa möjligheter. Här följer lite information om Mediseras tjänster och länkar till deras hemsida.

Inlägget är i samarbete med Medisera

Hälsokontroller via blodprov online

Testerna hos oss har fokus på pälsallergi och i samarbete med Medisera vill vi lyfta fram fler hälsotester som kan vägleda dig till ett hälsosamt liv eller hjälpa dig tolka din kropps olika mätvärden. Hos Medisera kan du beställa Hälsokontroller via blodprov. Beställningen och provsvar med läkarkommentar är online och det du behöver göra är att gå och lämna ditt blodprov. Tillvägagångssätt och metod för blodanalys är den samma om inom svensk sjukvård i övrigt.

Varför skall jag beställa en hälsokontroll via blodprov?

Genom blodanalysen får du medicinsk information om din hälsa, det kan vara i förebyggande syfte för att du vill se att dina blodvärden är normala. Man kan genom blodanalysen upptäcka om man ligger i riskzonen för sjukdomar exempelvis diabetes eller sköldkörtelrubbning, markörer kopplade till hjärta-kärl, lever eller njure. Man kan även upptäcka vitamin- och eller mineralbrist. Du kan även detektera om du har antikroppar i blodet gällande allergier. 

Medisera har ett pälsdjursallergitest som ger en indikation på huruvida man har IgE antikroppar mot allergen hos hund. Allergenius allergiprofiltest visar ytterligare information. Till exempel kan ser man exakt vilket/vilka av hundens 6 allergen man har antikroppar mot, och i vilken  koncentration, det vill säga en profil. Denna kan sedan matchas mot hundens allergenprofil.

Hälsokontroll stor

Många väljer Mediseras hälsokontroll stor som innehåller 35 olika analyser. Detta är en bred, generell hälsokontroll omfattande blodstatus och blodvärde, diabetes-markörer (glukos och HbA1c), prover kopplade till hjärta-kärl (exempelvis blodfetter och kolesterol), lever, njure och sköldkörtel och CRP (inflammation). Dina nivåer av D-vitamin och kobalamin (vitamin B-12) samt järn, magnesium och ferritin analyseras. För kvinnor ingår folat, även kallat folsyra) och T3 (sköldkörteln) och för män ingår PSA och testosteron. Testet hittar du här.

samarbete med medisera

Mer specifika hälsokontroller

Ibland har våra patienter en mer specifik fråga som kan handla om exempelvis hormoner som progesteron och östrogen, vitamin och mineralbrist, sköldkörteln eller allergi.

Och med Medisera kan du även finna tester med fokus på vanliga blodanalyser för män och kvinnor, seniorer, om du är vegan eller vegetarian eller om din fråga är kopplade till ett visst organ eller funktion i kroppen exempelvis Hjärta-Kärltest. Testerna hittar du här.

Hur går det till?

När du har valt din hälsokontroll beställer du på Mediseras hemsida. Det skickas då en elektronisk remiss, en så kallas e-remiss, i ditt personnummer till det provtagningsställe du valt. Den är giltig i tre månader. Sedan går du och lämnar ditt blodprov enligt de anvisningar du får. Blodet analyseras på laboratoriet och resultatet skickas till Medisera vars läkare kommenterar ditt resultat. Är något blodprov gravt avvikande ringer läkaren upp dig innan du får det digitala beskedet. Räkna med att det tar 2-6 vardagar från det att du tagit ditt blodprov till dess du får meddelande från oss att det är klart. Du loggar då in i Mediseras digitala journalsystem med BankID, här kan du se dina provsvar och din läkarkommentar.