Allergenius® Allergiprofiltest hjälpte oss att välja rätt hund

Marie Björkmans fina berättelse har belönats med 3 st valfria Allergenius® Specialschampo - balsamprodukter. Den ger hopp om att fler allergiker skall kunna leva med hund.

Hösten 2017 var vi och hälsade på en uppfödare till labradorer där vi bokat en valp. Då vi varit där en kort stund visade vår äldsta dotter (då 10 år) allergiska symtom för första gången i sitt liv. Vi hade ingen aning om att hon var allergisk mot hundar! Snabbt beslutade vi oss för att avboka valpen och åka hem då dottern blev mer och mer rödprickig med kliande nässelutslag.

Vi åkte hem i stor sorg då vår hunddröm var så nära att slå in men vi snubblat på mållinjen. Jag vägrade dock ge upp och snart fick vi kontakt med en uppfödare av den fantastiska hunden Australian Labradoodle. Hon informerade oss om ert arbete för att hjälpa personer med hund/kattallergi och vi beställde hem ett allergitest för människa. När vi fått en allergiprofil på vår dotter kunde vi på en lindrigt sätt ”välja” den hunden som passade hennes allergi bäst utan att behöva testa med en massa hundar som vi sedan skulle behöva skicka tillbaka om det inte fungerade. Idag är vi lyckliga fodervärdar åt Labradoodletiken Minna som visade sig ha en mycket låg utsöndring av det allergen min dotter reagerar på! Äldsta dottern är så lycklig över att hon kan gosa med hunden varje dag utan att få en allergisk reaktion och Minna förgyller hela familjens liv!