Du är här

Testkit

Hur allergivänlig är din hund? Allergentestet ger dig svar.

Du kanske drömmer om en vovve trots att du är allergisk? Här är testet som kan hjälpa dig på vägen. Allergenius® Dog är det första individuella allergentestet i världen som mäter vilka allergener som hunden utsöndrar och i vilken mängd.

 

Allergener är ett samlingsnamn för de ämnen som utlöser en allergisk reaktion hos den som lider av pälsdjursallergi. Testet utför du själv. Det är enkelt och utan obehag för hunden.

Paketet innehåller:

  • Pälsborstar
  • Salivprovtagare
  • Provtagningsmall
  • Tydlig instruktion 
  • Frankerat kuvert för att returnera proverna

Köp idag – leverans inom 1–2 veckor.

Så gör du:
Ta 2 borstprov i pälsen och 1 salivprov i munnen på hunden. 

Registrera provet på MINA SIDOR. 

Skicka tillbaka proven i bifogat kuvert.

Inom 2–4 veckor meddelas du via e-mail att testsvaret är klart. Via MINA SIDOR tar du del av din hunds unika allergenprofil. Där kan du också jämföra med samtliga testade hundar och snittprofilen bland dessa. Genom att registrera provet har du bidragit till forskningen, och på MINA SIDOR kan du bidra ytterligare genom att svara på frågor.

Mängdrabatt:
Köp 3–4 st och få 1st på köpet
Köp 5–6st och få upp till 2 st på köpet
Köp 7–10 st och få upp till 3 st på köpet 

När du använder detta erbjudande ser vi gärna att du gör ditt köp i webbshopen, men kommunicerar dina önskemål om ”antal på köpet”, per e-mail till oss på info@medi-tec.se så ser vi till att de kommer med i försändelsen. 

Du kommer att ta två borstprov i pälsen och ett salivprov i hundens mun. Därefter registrerar du provet på MINA SIDOR efter det skickar du in proverna i det bifogade kuvertet. När testsvaret är klart, inom 2-4 veckor, meddelas du via e-post. 

Din hunds allergenprofil via webben
Via MINA SIDOR får du tillgång till testresultatet och din hunds unika allergenprofil. Där kan du också jämföra ditt resultat med snittprofilen hos samtliga hundar i vårt register.

Tack för att du stöttar vår forskning!
Genom att registrera ditt prov, har du bidragit till forskningen. Tack! Vill du stötta forskningen ännu mer? Svara gärna på ytterligare några frågor som finns på MINA SIDOR.

Test av valpkull:
Om du vill testa valpar är tiden vanligtvis en viktig faktor. Därför försöker vi svara så snabbt vi kan, normalt inom en 1 vecka. Vi behöver då analysera 5 valpar eller fler samtidigt. Skicka i så fall ett e-mail till oss (info@medi-tec.se) i samband med att du lägger proverna på brevlådan, så genomför vi testerna snabbast möjligt. Vi rekommenderar att man testar valpar tidigast när de är 6 veckor gamla

Bra att veta:
Av de sex allergener som finns hos hundar testar vi idag de första tre: Can f 1, det mest kända allergenet. Samt Can f 2 och Can f 3. När vi under första halvan av 2016 inkluderar Can f 4 och Can f 6 uppdateras alla profiler. Dessa två läggs då till i ditt testresultat, utan extra kostnad.

Testet omfattar ej allergenet Can f 5. Det finns endast i urinen hos ej kastrerade hanhundar. Är du allergiker och reagerar, bör du undvika dessa hundar.

Provtagningsinstruktioner

Enkät för forskning

Läs mer
395 kr
Produkt: 

Det här kanske också är intressant för dig:

Hur allergivänlig är din hund? Allergentestet ger dig svar.

Du kanske drömmer om en vovve trots att du är allergisk? Här är testet som kan hjälpa dig på vägen.

Allergenius® Dog Specialschampo. Hundschampo för en mer allergivänlig hund.

Allergenius® Dog hundschampo minskar mängden allergen hos hund. Hundschampots unika sammansättning återfuktar och vårdar huden på ett nytt sätt, och ger samtidigt pälsen en fin lyster.