Kim Andersson

MyDog och Allergenius® Dog Specialschampo, räddaren i nöden.

God fortsättning på er och hoppas att ni har haft en mysig jul och nyår. Jag och Milla rivstartade året med en tvådagars utställning på MyDog i Göteborg. Första dagen hade vi en domare ifrån Australien. Vi visste inte riktigt hur det skulle gå men vi kom på en andra plats i unghundklassen tik med ett VG. Dag två kom vi på plats 3 med ett VG. Vår största vinst denna utställning var att jag fick hålla Milla i svansen och ställa upp henne samt att själva resan blev så himla mysig med att bo på hotell och träffa alla hundvänner till oss. Vi fick som vanligt otroligt fin bedömning ifrån båda domarna om Millas päls och kvalité på den.   

Det var även dags för vår andra Rallylydnadstävling som gick av stapeln i Gävle. Uppvärmningen gick bra och Milla var supertaggad men när vi kom in i tävlingssalen var det helt tyst och det satt endast tre personer i salen. De första 4 skyltarna stod efter en spegelvägg vilket Milla inte tyckte om. Så de första skyltarna gick inte alls bra. Men vi genomförde banan och avslutade med positivitet och en massa köttbullar. Vi kom på plats 14 av 27 startande. Så jag är otroligt stolt över henne som jobbade på trots att hon var så himla rädd. Nu ska vi vila ifrån träning och tävlingar och vi är åter i mars då vi kickar igång säsongen igen. Jag tror nämligen att Milla behöva lite vila.

Fick ett messenger av en kompis som har en hund och flera katter sedan tidigare. Men när hon valde att skaffa en hund till, började hon känna av sin allergi på en gång, vilket hon aldrig gjort tidigare. Hon pratade lite med mig och frågade om tips. Hon frågade även om hon kunde få testa mitt Allergenius® Dog Specialschampo. Två dagar senare får jag ett nytt messenger med att de fungerar och att hon känner sig bättre. Hon sa att hon skulle tänka på mina tips och råd hur man ska göra för att minska allergenerna och hon tänker även fortsätta med schampot. Jag blev så glad att det hjälpte och känner mig återigen så stolt över att kunna vara ambassadör för Allergenius och deras fantastiska produkter. Än en gång är det bevisat att de verkligen fungerar.  

Stora Stockholm Hundmässan

Då var de äntligen dags för utställningen på Stockholms Hundmässa som jag har haft lite som ett mål för Milla och Mig.  När de gäller utställning tycker jag att det är ganska svårt att ställa upp en setter då man både ska hålla i svansen och huvudet, men de går såklart bra att friställa hunden. Jag och Milla har inte tränat så mycket på utställning. Det är nog därför jag känner lite osäkerhet.  Jag är absolut inte lika nervös när de kommer till rallylydnaden där jag vet hur man gör. Milla känner såklart på sig detta.

Veckan innan utställningen åkte vi till vår uppfödare som hjälper mig att trimma Milla. Dagen innan är det dags för dusch och finputsen. Jag använder mig av Allergenius® Dog Specialschampo och när vi är klara så fönar jag Milla och gör henne riktigt torr. Direkt efter det sprayar jag henne med Allergenius® Dog Specialbalsam Spray över hela hennes kropp och dagen efter får hon en fantastisk fin päls.

Så var de äntligen dags för oss att gå in i ringen och som vanligt är man nervös. Milla ville inte att jag skulle röra henne vid svansen så jag hade inget annat val än att friställa henne. Jag har alltid ett motto att ska vara kul och trivsamt för Milla och jag vill inte tvinga henne till något som gör att hon inte tycker de är kul.

De gick jättebra för oss. Vi fick ett Excellent och kom på 3:e plats. Jag var otroligt stolt för samspelet mellan oss kändes så bra.

Nu tar vi nya tag till My Dog i Göteborg och ska träna på att ställa upp fram till dess

Rallylydnad och mina fina tröjor

Jag och Milla gick i somras en Rallylydnadskurs och fastnade direkt för sporten. En setter tröttnar lätt på sin uppgift. Det behöver hända nya saker hela tiden vilket det gör i Rallyn.

När jag har tränat så har jag börjat långsamt. Jag har nästan aldrig gått en hel bana utan vi har tränat på några skyltar i taget. Godis och positivitet är våran nyckel till glädjen utav sporten.

I helgen var de dags för vår tävlingsdebut. Jag var väldigt nervös eftersom hon löpte, samt hade det i träningarna innan varit svårt att motivera henne, så min inställning var väl inte på topp. När det var dags för vår tur tog jag fram en massa gott och började busa med henne och så gick vi in på banan.

När vi var klara hann jag pusta ut lite innan jag fick ett sms av en kompis som skrev ”Grattis”. Jag förstod ingenting. Hon hade följt mig live och sett att vi på vår första tävling hade fått ihop 70 poäng som innebär att vi kom på plats 11.

70 poäng wow! Jag blev så glad och stolt för de betyder ett kvalificerat resultat. Två till så blir vi uppflyttade till fortsättningsklass. Så himla kul. Jag hade verkligen inte trott det och vi fick sån fin kommentar av domaren: Kanonbra framtidskarriär på G!

Titta vad fina tröjor jag har! Dessa bär jag på mina träningar och tävlingar och är en stolt ambassadör! 

Vår vardag

När man lever ihop med en allergiker gäller det att försöka tänka på hur jag kan göra hans vardag bättre. Vi låter bland annat inte Milla vara i vårt sovrum och vi skaffade en robotdammsugare som dammsuger lägenheten varje dag. Vi försöker även sova med stängda fönster på sommaren och tänker på att inte hänga ut tvätt på vädring. 


Det jag inte visste när jag skaffade Milla var att hundlivet skulle bli min nya livsstil och hobby. Jag kunde aldrig tro att jag skulle bli så engagerad i hundvärlden som jag är. Jag mår så bra av att träna henne, anpassa mig efter henne och hennes behov. Just nu håller vi på med utställning och det går väldigt bra för Milla. Hon är fortfarande ung och behöver växa på sig lite. Vi har även nu anmält oss till den första tävlingen för oss i Rallylydnad. 

Nu har jag även fixat två snygga tröjor med tryck från Allergenius som jag ska ha på mig på tävlingarna. De blev supersnygga.  I nästa inlägg ska jag visa hur fina de blev samt hur vi förbereder oss inför vår första tävling i Rallylydnad. 

Tips och råd: Allergenius® Specialbalsam

Att behöva bada sin hund en gång i veckan har jag aldrig sett som något problem. Jag har bara använt Allergenius® Specialschampo på Milla och inget annat även innan utställningsdagarna och hon har som sagt alltid fått fin kritik över hennes päls och färg. När sprayen kom blev jag jätteglad och köpte den på en gång och använt den innan utställningarna och mellan baden som jag även har kunnat låta gå längre tid nu emellan. Jag tänkte att jag skulle berätta hur jag använder den. 

Jag brukar hålla ett lagom avstånd mellan hunden och sprayflaskan och spraya jämt fördelat på hela hennes kropp. Ja, när du sprayar kan du uppleva strålen som att de kommer ganska mycket på en och samma gång och ganska hård så det jag brukar göra är att borsta igenom hela pälsen efter att jag har sprayat klart och därav upplever jag att de blir jämt fördelat och ett bättre resultat.   

Du kommer uppleva pälsen som väldigt glansig och flottig ett tag men jag lovar att de lägger sig efter ett tag och pälsen kommer få ett nybadat resultat. Jag brukar som sagt använda balsamsprayet dagen innan utställningen för att de ska hinna lägga sig. 

Att leva ihop med en allergiker

För cirka åtta år sedan fick min sambo reda på att han hade gräs och hund allergi. När vi fick beskedet rasade min värld. Jag har alltid älskat hundar och då hade vår familj en hund. Jag har alltid sett mig leva ihop med en hund och hade svårt att föreställa mig ett liv utan dem. Min sambo fick behandling i fyra år för sin gräsallergi och under den behandlingen var vi noga med att även hålla allergin mot hund i schack genom att tvätta händerna, byta kläder och försökte inte ha honom i sovrummet där han alltid annars har fått vara. Åren gick och sambon gick på sin sista kontroll gällande gräsallergin och det såg bra ut. När jag berättade för dem att vi önskade skaffa hund rekommenderade de inte det och sade att det kunde bli värre i framtiden för min sambo med hans allergi. Jag gick ut därifrån helt tom och ledsen. Min dröm hade gått i kras.

Den 6 maj 2016 föddes vår Milla, en Irländsk Röd Setter. Jag hade läst på mycket om hundallergi och hur man kunde gå tillväga samt om andras erfarenheter. Jag kom senare i kontakt med Allergenius som gav mig hopp. Vi lever nu med att alltid vara beredda på att lämna bort vår hund ifall min sambos allergi skulle bli värre. Det visste vi redan när vi skaffade hund.

Redan efter en vecka var de dags för Millas första bad med Allergenius® Dog specialschampo och vi har sedan dess alltid badat henne en gång i veckan, dammsugit nästan varje dag och vi låter inte Milla sova i vårt sovrum. Än så länge går det bra och han känner inte av allergin. Milla går på dagis och träffar och busar med massa andra hundar men det går bra ändå eftersom vi är så noga med hennes bad. Jag har fått väldigt många kommenterar om att bada henne varje vecka om att de inte ska vara bra för henne, men jag upplever de tvärtom. Hon har en otroligt fin päls med lyster och aldrig något mjäll. Även hennes hud är superfin. När balsamsprayen kom så började jag använda det och det har gjort att vi bara behöver bada henne varannan till var tredje vecka och det fungerar jättebra. Jag kommer längre fram visa er hur jag använder schampot och balsamet för att för oss nå det bästa resultatet.

Det här är vi

Jag heter Kim Andersson och är 26 år gammal och har alltid sen jag kan minnas älskat hundar men att de skulle bli ett så stort intresse som de är i dag trodde jag aldrig. Milla kom in med fart och fläkt i vår familj. Jag märkte redan vid valpkursen att hon var otroligt lyhörd och ville lära sig saker hela tiden och detta tar jag såklart tillvara på. Vi har gått på nosework-kurs, rallylydnad samt att vi är aktiva i vår brukshundklubb. Vi apporterar, spårar och kör agility på en härlig amatörnivå men vår huvudsakliga syssla är rallylydnad och utställningar.